Det här behöver du för glutenfri leklera:
5 dl mjöl (lågproteinmix för glutenfri)
2 dl salt
2 msk citronsyra
5 dl kokande vatten
1,5 msk matolja
karamellfärg
2 dl salt
2 msk citronsyra
5 dl kokande vatten
1,5 msk matolja
karamellfärg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, koka upp vatten och häll i olja & karamellfärg och rör ner i mjölblandningen direkt.
Med kokande vatten blir den mindre klibbig.
Akta när du blandar leran för den blir väldigt varm!
--------------------------------------------------------------------------------------
Om man vill kan byta ut lågproteinmix mot samma mängd vetemjöl. Man gör på samma sätt som i receptet ovan.
Man kan förvara den i rumstemperatur i en plastburk. Men leran håller bäst i kylskåp i en plastburk.
Lycka till med ler bakandet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar